férj

Beküldve: 2011-04-12 by Női.hu X

Az ideális férj igenis létezik. Nekem van egy. Csak időt kell szánni a felkutatására és szerencsétlennek kell lenni a kártyában, már persze csak azért, hogy szerencsés lehess a szerelemben, merthogy mint minden területen az életben, a párkapcsolati sikerekhez is szerencse kell. (Én mondjuk kártyajátékokban, úgyis, mint póker vagy az általunk játszott társasjáték fajták közül a Citadella és a Dominion - melyekről később - általában nyerek - hacsak nem játszik szerelmetes uram is -, úgyhogy a kártyabeli szerencsétlenség nem biztos, hogy alapfeltétel...) Bár egyetlenemmel ellentétben én a szerencsében úgy általában nem hiszek, azt tapasztalom, a szerencse ott talál meg, ahol titokzatos képességem, a megérzés jól működik. A megérzés pedig, ahogy egy másik esszében írtam, nem más szerintem, mint a múltban felszedett tapasztalatból és a jelen jelzéseiből levonható következtetések gyors felismerésének képessége. Amely területen - jelesül férfiak és szerelem - ez megy, akkor az a terület is megy. Nekem valamiért ez a terület megy a legjobban, ezért azt szoktam mondani, hogy párkapcsolati téren szerencsés vagyok.

Szerencsés, mert érdekel, hogyan lehet ezt jól csinálni, és használom, amit megtanulok. Szerencsés az első krízisig. Mert én előre sosem aggódom, többek közt ezért sem kínoz a féltékenység hál' isten, de ha baj van, akkor nagy baj van. Márpedig a férj hosszútávú társ, ezért elkerülhetetlen, hogy baj legyen. Így aztán a férjemtől tanulom a mai napig, mi a helyes eljárás a bajban.

Az ideális férj mindekinek olyan, amilyen neki kell, de vannak azért közös nevezők. Az ideális férj empatikusabb az átlag férfinál és igyekszik megérteni a megérthetetlent, a nőt. Vagy legalábbis igyekszik elfogadni hogy a nőiséggel együttjárhat némi labilitás, hisztéria és a nőkbe kódolt bizonytalanságból adódó kétségbeesésre való hajlam is. Az ideális férj ezért stabil, nyugodt és hidegfejű a bajban. Az ideális férj sztoikus mosollyal kezeli a szintén a nőiségből adódó nagyravágyási hajlamot, mely miatt folyton nagyobb lakás és drágább ruha kell. De azért mégsem annyira sztoikus, hogy ne venné komolyan e vágyakat, s ne próbálná meg teljesíteni őket, szíve hölgyének boldogsága érdekében. Az ideális férj felelősségteljesen magára vállalja a családfő szerepét, jelentsen ez bármint az adott családban és a feleségétől csak azt várja, hogy legyen szalag a hajában. Azazhogy legyen boldog és teremtsen harmóniát a férfi körül, a család körül. Az ideális férj ezért aztán mindent megtesz, értsd: sok húst hord haza, azaz sok pénzt keres és megvédi a családját minden bajtól, bármi áron és támogatja feleségét a karrierjében, tehetsége kibontakoztatásában, vágyai elérésében. Az ideális férj Társ - testi, lelki, szellemi.

Az ideális férj számára az a legfontosabb, hogy a feleségét nevetni lássa.

Szponzorált

Bemutatkozás

A Női.hu feminin filozofálás (konyhai, nem tudományos!) a női létről, arról, ami a nőnek fontos és ami miatt a nő fontos. Asszociációs játék címszavakban - ez a Női.hu, a feminin filozófia otthona.

Kapcsolat

Kérdéseivel, észrevételeivel kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén

Address:20 Barnes House, John William Close, New Cross Gate, SE14 5XH, London, UK
Mobil: +44 - 7853 - 983789
E-mail: krsiztian . lukacs @webbandflow.co.uk